Online spellen

We houden van spelletjes spelen, daar kan niemand omheen draaien. We hebben natuurlijk onze oude vertrouwde klassiekers zoals Mens Erger je Niet, Rummikub en UNO, maar er is tegenwoordig zo veel meer. Met de komst van het internet beschikken we namelijk over een gigantische database aan online (gratis) games.

Bekijk assortiment playseats >>

Playseat.nl

Wat zijn online spellen?

De term 'online spellen' betekent letterlijk internetspelletjes. Het spelen van online games is al jaren razend populair. Naast de grote consolemarkt zijn er nog altijd veel gratis games die je kunt spelen op verschillende gamewebsites.

Op de verschillende websites zijn de games vaak onderverdeeld in categorieën. Denk hierbij aan racegames, actiegames of sportspelletjes. Zo is er voor ieder wat wils. Bovendien is er op dit soort websites vaak voldoende aandacht voor echte klassiekers zoals Pacman of Pinball.

Samen of toch alleen online spelen?

Online spelen betekent lang niet altijd meteen dat je met anderen moet spelen. Er zijn genoeg online games te vinden die je eerst online moet laden, waarna je zelf aan de slag gaat. Wil je echter met of tegen anderen spelen, dan zijn hier ook meer dan goed spellen voor te vinden. Vaak staan deze onder het kopje 'multiplayer games' of iets dergelijks.

Een andere trend is de opkomst van sociale online games. Bij dit soort spellen draait het om de lange termijn. Denk hierbij aan het opbouwen van een boerderij terwijl je hulp vraagt en/of chat met andere spelers bijvoorbeeld. Enkele andere prominente voorbeelden zijn Farmville of World of Warcraft. Zo is er voor iedereen wel een of meerdere online spellen te vinden!