Avontuur spellen

Avontuur spellen behoren net als behendigheid games tot de meest populaire gamecategorieën. Ben je helemaal weg van klimmen en klauteren, dan kom je zeker aan je trekken bij deze spellen. G4mes.nl legt uit wat deze gamecategorie precies inhoudt en wat er zo leuk aan is.

Bekijk assortiment playseats >>

Playseat.nl

Wat zijn avontuur spellen?

Bij avontuur spellen controleer je vaak één personage dat op een missie is. De omgevingen zijn vaak erg levendig en uitdagend, maar het is zeker niet alleen maar simpel rennen. Vaak zitten er in deze spelletjes ook interessante vraagstukken waarvoor je de tijd moet nemen. Denk aan een moeilijke puzzel of kluiscombinatie die je moet vinden.

Ook heb je vaak een speciale categorie voor avontuur spellen online die over veel actie-elementen beschikken. Denk bijvoorbeeld aan racen of schieten zoals in GTA. De hoofdlijn van het spel blijft echter bestaan uit het avontuur dat jij en je personage meemaken.

In tegenstelling tot behendigheid games speel je in dit gamegenre vaak alleen, waardoor je dus ook geen chat optie hebt of iets dergelijks. Deze spelletjes zijn dan ook ideaal als je lekker in je eentje wil gamen op het internet.

Avontuur spellen online

Er zijn natuurlijk genoeg avontuur spellen te vinden op consoles, smartphones en handhelds. Ben je niet in het bezit van deze apparaten of wil je 'even snel een uitdagend spelletje spelen', dan zijn de avontuur spellen die online staan zeker geschikt.

Er zijn verschillende soorten avontuur spellen online te vinden. Zo heb je verschillende games die gebaseerd zijn op grote franchises zoals Mario, Pokémon of Minecraft. Daarnaast heb je voldoende toffe avontuur spelletjes die je alleen online kunt spelen.