Online bingo

Het spelen van bingo is inmiddels een eeuwenoud begrip in Nederland. Helaas lijkt het spelletje een stoffig imago te hebben en wordt het voornamelijk gespeeld in bejaardentehuizen. Bingo is echter veel te leuk om enkel op je oude dag te spelen. Gelukkig kun je op genoeg plekken online bingo spelen. G4mes.nl legt je precies uit hoe het vermakelijke spelletje in elkaar steekt.

Hoe werkt offline en online bingo spelen?

Het leuke aan bingo spelen is dat de game een lage instapdrempel kent, geen moeilijke tactieken met zich meebrengt en er meerdere manieren zijn om te winnen. Bingo speel je zowel fysiek als digitaal op een speciale mat met getallen die tussen de 1 en 75 liggen. Een spelmat bestaat uit 24 cijfers (5*5 hokken), met aan de boven- en zijkant de letters BINGO. In het midden staat geen getal, waardoor je deze al 'afgestreept' mag noemen.

De verschillende kolommen hebben elk hun eigen getallenreeks:

  • de B-kolom bevat 5 getallen uit de reeks 1 t/m 15
  • de I-kolom bevat 5 getallen uit de reeks 16 t/m 30
  • de N-kolom bevat 4 getallen uit de reeks 31 t/m 45 (een vakje kun je vooraf al afstrepen!)
  • de G-kolom bevat 5 getallen uit de reeks 46 t/m 60
  • de O-kolom bevat 5 getallen uit de reeks 61 t/m 75

Alle getallen komen maximaal slechts één keer voorbij tijdens een potje bingo. Je wint een potje bingo wanneer je één volledige lijn op horizontale, verticale of diagonale manier hebt weggestreept. Bovendien is er geen verschil tussen de offline- en online variant. Kortom, een zeer simpel maar altijd spannend spelletje, dat bingo.

Waarom bingo online spelen?

Zoals je eerder hebt kunnen lezen, zijn er buiten de bejaardentehuizen vaak weinig bingo events te vinden. Wil je er verzekerd van zijn dat je een potje kunt spelen, dan zijn er gelukkig genoeg plekken waar je online bingo kunt spelen. Ook is het vrijwel onmogelijk om een getrokken getal niet te horen of zien, aangezien deze groot op je scherm wordt getoond.

Bij bingo online spelen heb je vaak de keuze om gratis of met echt geld voor (grote) geldprijzen te spelen. Dit kun je vooraf aangeven, waardoor je nooit voor financiële verrassingen komt te staan. Daarnaast is er bij veel bingo games een chat optie aanwezig, zodat je er ook nieuwe vrienden kunt maken. Al met al is bingo online spelen zeer geschikt om lekker bij te ontspannen en geeft je de mogelijkheid om nieuwe vriendschappen te sluiten.